Явор Симов дирижира пропагандна кампания срещу Бойко Борисов30  години след

...
Явор Симов дирижира пропагандна кампания срещу Бойко Борисов30  години след
Коментари Харесай

„Промяната“ върна в МВР комунистическата бухалка срещу неудобните за властта


Явор Симов дирижира пропагандна акция против Бойко Борисов

30  години след края на тоталитарния режим в България и 13 години след края на мандата на най-позорния Министерство на вътрешните работи началник Румен Петков, вълната на „ Промяната “ върна комунизма и полицейския произвол в системата. Заедно с комунистическия следовател Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи се завърна и наследения от Румен Петков представител Явор Симов . Лицето, чиято единствена работа е основаване и разпространение на мърсотия за неуместните на актуалната власт. Използвайки всички принадлежности на подправените вести и пропагандата.

КОЙ е Явор Симов?

Още с назначението си от Сергей Станишев за Министерство на вътрешните работи министър през 2005 година Румен Петков прави незабавна чистка в пресцентъра на ведомството. За началник на отдела Петков назначава чужд за никого млад (тогава) кореспондент от Българска национална телевизия, апетитен за негов „ кумец “ от някогашния секретар на Министерство на вътрешните работи Цвятко Цветков.

През 2008 година Цветков хвърля съществени обвинявания против Румен Петков за връзки с подземния свят и мръсни пари, влизащи в Българска социалистическа партия през Министерство на вътрешните работи. Той прави разкрития в това число за противозаконни следствия против някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов, който по това време основава партия – опасност за Българска социалистическа партия.

Скоро след назначението си Явор Симов се трансформира в оръжие за всеобщо поразяване против непослушни публицисти, неуместни „ приятели “ и политически съперници. Симов ловко прикрива чадърите на Министерство на вътрешните работи над известни нарушители по това време, които обаче към този момент са обществена загадка.

Неслучайно, единствено три години след встъпването си на поста Румен Петков подава оставка. Придружава го само правилния му Санчо Панса Явор Симов. Оставката в действителност е избавителна жилетка за Петков, който е забъркан в голям брой кавги, в това число закани към публицисти и потребление на престижа на заеманата от него служба за обезпечаване на подкрепи на лица, свързани с така наречен „ сенчести групировки “.

Бившият публицист Явор Симов бързо единствено 4 месеца след назначението си става причина за уволнението на един от най-уважаваните публицисти Георги Коритаров, участвайки в общественото му линчуване в ефира на Нова телевизия от страна на заместника на Румен Петков - Камен Пенков. Камен Пенков е свързван с наркотрафиканта Будимир Куйович и е член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия.

Скандалът сред Коритаров и Министерство на вътрешните работи стартира поради въпроси от страна на журналиста за убийството на „ Чората “, в което се счита, че са забъркани служители на реда. Пресаташето на Министерство на вътрешните работи Явор Симов твърди, че откакто е предложил на Коритаров за посетител Камен Пенков отговорът на Коритаров бил " За какво ми е този нарушител, той не е за мен, този е за съда ". Вбесен от думите на Симов Пенков взема решение да отиде в студиото на Георги Коритаров и да изиска пояснение за думите му, преразказани от пресаташето на Министерство на вътрешните работи. Коритаров изрично отхвърля да е споделил сходно нещо и набира Явор Симов в ефир. Симов невъзмутимо повтаря обвиняването си и в ефир. Обиден, Коритаров споделя следното:

- Позволявам си по този начин да ти кажа, тъй като си по-малък от мен.

Доста обикновен трик, Яворе. Толкова обикновен, че даже не си коства да се учи някакво по-специализирано обучение, с цел да се направи. Не се прави по този начин, не се прави по този начин.

След като телевизионният водещ изрично отхвърля да се извини на заместник-министъра на Министерство на вътрешните работи за нещо, което не е споделил, скоро бива свален от ефир.

" Това беше брилянтна режисура , надали Коритаров е бил толкоз малоумен да каже сходни неща по телефона ", декларират пред " Монитор " чиновници на Министерство на вътрешните работи след случилото се. 

Относно разправата с неуместни съперници Явор Симов има печална популярност още от 2007 година. Тогава от партията на Волен Сидеров пускат писмо до медиите, че шефът на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи е нарушил следствена загадка. С цел тяхното обществено опетняване Симов споделил пред публицисти, че от Първо РПУ МВР-София са изпратили призовки, и то постоянно, на депутати от парламентарната група на " Атака ". Дознател от същото РПУ дал информация на Симов, с което също е нарушил разпоредбите.

Името на Симов е намесено и в прикриването на наказания банкер-измамник, покровителстван от Българска социалистическа партия и мафията . Става въпрос за Васил Нинов – притежател на емблематичния за мутренските времена хотел „ Родина “, който се е занимавал най-вече с проституция, опиати и шпионаж . Той получава доживотна присъда в Солун поради хванат 168 кг чист кокаин в резервоар на транспортен съд, в който е пътувал и Нинов. За настойници на Нинов се спрягат Румен Петков и близки на Иван Костов.

Източници на  Faktor.bg настояват, че самият  Васил Нинов се е хвалел, че точно Петков е индивидът, който упорствал да се спрат всички следствия и каузи против него. След запитвания до Министерство на вътрешните работи шефът на пресцентъра Явор Симов дава отговор, че министър Румен Петков няма нищо общо със случая " Нинов ", защото това не влизало в отговорностите му и още, че " Нинов е чист и по тази причина е снета мярката за издирването му. "  Стари ченгета настояват, че 

злощастният банкер  е разполагал с карта на НСБОП като нещатен помощник. С такива карти са се употребили и други знакови лица от прехода – Карамански, Поли Пантев, Маджо, Златко Баретата и други

Несъмнено Румен Петков е вторият най-опозорен Министерство на вътрешните работи министър след Бойко Рашков в новата българска история. „ Незабравимо е и палячовското му държание на една конференция, когато в качеството си на вътрешен министър се кълчеше пред възторжената си медийна аудитория и говореше за Куйович Муйович, Уйович “, написа в блога си Иво Инджев. И добавя: „ Във видеото, съхранено в Мрежата от това събитие, можете да видите по какъв начин до министъра се гърчи от смях ръководителят на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи Явор Симов ( съвсем като маститият Райчо Райков в едно изявление с задържания Тодор Живков, след което Райков след това беше помазан като представител на руско-българското мафиотското държавно управление на Беров). “

След целия гнет против публицисти, упражняван в отбрана на алените му господари, Явор Симов още веднъж става лице на Българска национална телевизия и даже през 2019 година се кандидатира за началник на Националната телевизия.  Кандидатурата му е отхвърлена.

 

„ ПРОМЯН ATA ”

На 01 ноември 2021 година, дружно с вятъра на „ Промяната “, медийната бухалка Явор Симов се завръща в Министерство на вътрешните работи дружно с Бойко Рашков.  Червената фурия не губи време и единствено 4 месеца по-късно Бойко Рашков подрежда оповестения за противозаконен и необразован арест на водача на опозиционната на властта на „ Промяната “ партия Бойко Борисов.

Арестът бива разгласен с, в тази ситуация уеб страницата на Министерство на вътрешните работи. На 17 март 2022 година на формалната страница на Министерство на вътрешните работи беше качена подправена информация, че Менда Стоянова е арестувана с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Както и че следствието се води под управлението на Европейската прокуратура. Абсолютна неистина! Неслучайно известието бе изтрито съвсем незабавно след неговото издание на формалната страница на Министерството на вътрешните работи, само че към този момент бе разпратено до редакциите на всички медии и надлежно бе отразено от тях. Обяснение от Министерство на вътрешните работи не последва, а уточнението за това, че не е задържана пристигна още същата вечер от самата Стоянова пред няколко публицисти. Пред Лора Крумова Бойко Рашков дефинира замесването на името на Менда Стоянова в тази ситуация като „ незначителна неточност “.

Грешката обаче въобще не е незначителна и нарочването на някогашната депутатка за задържан не е безобидно, а е нарушаване на редица интернационалните актове, по които България е страна. Според член 6, т. 3, букви а и б от Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи всяко лице, упрекнато в осъществяване на закононарушение, има право да бъде неотложно и в детайлности осведомено за характера и аргументите за обвиняването против него на понятен за него език, както и да има задоволително време и опция да приготви отбраната си. Обявяването на Стоянова за арестантка е класическо нарушаване и на правото й на цялост на персоналния и фамилен живот (чл. 8 от Конвенцията). Действията на Министерство на вътрешните работи нарушават и презумпцията за невиновност на Стоянова, залегнала в член 48 от Хартата на главните права на Европейски Съюз, както и закона за отбрана на персоналните данни.

Липсата на свястно пояснение на Бойко Ра
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР